Drob in aluat
PrinteazaO reteta de drob in aluat din: foaie de aluat, ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac si mazare verde.
Ingrediente:
- 1 foaie de aluat foitaj
- 300 g ficat de miel
- 1 limbă de miel
- 300 g carne de miel
- 2 ouă
- 2 cepe
- 3 fire de ceapă verde
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- mazăre verde
Mod de preparare:
Fierbe ficatul şi carnea împreună cu rădăcinoasele. Trece apoi cărnurile prin maşina de tocat. Adaugă ouăle bătute, ceapa tocată fin, sare şi piper. Toarnă o ceşcuţă din zeama în care au fiert şi amestecă. Separat, toacă mărunt rădăcinoasele şi pune-le la călit cu rondele de ceapă verde şi mazăre.
Lasă un minut, adaugă o ceaşcă de zeamă de carne, o lingură cu făină desfăcută în apă rece şi amestecă până obţii o ciulama. Intinde-o pe foaia de aluat subţiată cu sucitorul. Pune în mijloc carnea.
Trece o parte a aluatului peste carne şi uneşte-o cu cealaltă parte. Pune totul în tava unsă, dă cu ou bătut şi lasă la cuptor cam 35 de minute.
Drob in aluat
Pofta buna!