Drob cu carne de vita, fistic si nuca
PrinteazaDrob cu carne de vita, fistic si nuca din: carne de vită, miez de nucă pisat, fistic decojit zdrobit, pesmet, usturoi, ouă, faina, otet, apa, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită
- 1/2 pahar miez de nucă pisat
- 1/2 pahar fistic decojit zdrobit
- 4 linguri pesmet
- 7 căţei de usturoi
- 2 ouă
- 1 pahar făină
- 2 pahare oţet
- 4 pahare apă
- 200 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci carnea de vită şi o amesteci cu pesmetul, 1 ou, usturoiul tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Frămânţi bine totul şi împărţi pasta obţinută în trei porţii. întinzi fiecare bucată cu sucitorul, pe un tocător de lemn în prealabil presărat cu făină. Vei obţine 3 foi.
Pui pe prima foaie fisticul măcinat, aşezi peste a doua foaie şi presari nuca pisată, apoi acoperi cu a treia foaie şi le presezi uşor, cu mâna.
Rulezi şi tai batonul obţinut în mai multe rondele, pe care le treci pe rând prin făină, ou şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins.
După ce s-au rumenit, le introduci într-un vas în care fierbi oţetul şi apa.
Le laşi pe foc până se mai înmoa ie, după care le scoţi şi le pui la presat între două tocătoare de lemn, cu o greutate deasupra.
A doua zi scoţi aperitivul din frigider şi îl tai în rondele.
Drob cu carne de vita, fistic si nuca
Pofta buna!