Drob cu carne de vita, fistic si nuca

Printeaza

Drob cu carne de vita, fistic si nuca din: carne de vită, miez de nucă pisat, fistic decojit zdrobit, pesmet, usturoi, ouă, faina, otet, apa, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită
  • 1/2 pahar miez de nucă pisat
  • 1/2 pahar fistic decojit zdrobit
  • 4 linguri pesmet
  • 7 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • 1 pahar făină
  • 2 pahare oţet
  • 4 pahare apă
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Toci carnea de vită şi o amesteci cu pesmetul, 1 ou, usturoiul tocat mărunt, sare şi piper după gust.

Frămânţi bine totul şi împărţi pasta obţinută în trei porţii. întinzi fiecare bucată cu sucitorul, pe un tocător de lemn în prealabil presărat cu făină. Vei obţine 3 foi.

Pui pe prima foaie fisti­cul măcinat, aşezi peste a doua foaie şi presari nuca pisată, apoi acoperi cu a treia foaie şi le presezi uşor, cu mâna.

Rulezi şi tai batonul obţinut în mai multe rondele, pe care le treci pe rând prin făină, ou şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins.

După ce s-au rumenit, le introduci într-un vas în care fierbi oţetul şi apa.

Le laşi pe foc până se mai înmoa­ ie, după care le scoţi şi le pui la presat între două tocătoare de lemn, cu o greutate deasupra.

A doua zi scoţi aperitivul din frigi­der şi îl tai în rondele.

 

Drob cu carne de vita, fistic si nuca

Drob_cu_carne_de_vita_fistic_si_nuca

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.