Drob de cartofi cu şvaiţer

Printeaza

Drob de cartofi cu şvaiţer din: cartofi, branza de vaci, branza telemea, oua, morcov, morcovi baby, svaiter, busuioc verde, patrunjel, praz, sare, piper, usturoi, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g branza telemea
  • 3 oua
  • un morcov
  • 300 g morocovi baby
  • 300 g svaiter
  • 4 fire de busuioc verde
  • un fir de praz
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • doi catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se pun la fiert împreună cu morcovul tăiat bucăţi şi cu puţină sare.

Când sunt fierţi se scot cu o spumieră într-un bol şi se pasează.  lasă să se răcească, se amestecă bine cu brânza de vaci, brânza telemea şi şvaiţerul tăiat mărunt.

adaugă ouăle, prazul tocat călit în puţin ulei, busuiocul tocat, sare şi piper după gust.  amestecă totul până se omogenizează, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se introduce în cuptorul încins.

coace la foc mediu până devine aurie şi compoziţia s-a închegat. Morcovii baby se fierb, se prăjesc în puţin ulei împreună cu usturoiul feliat, sare şi piper.

amestecă bine cu pătrunjel tocat şi se servesc alături de terina de cartofi caldă.

Terina se scoate cu grija din forma, caci fiind calda se rupe foarte usor.

 

Drob de cartofi cu şvaiţer

Drob_de_cartofi_cu_svaiter

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.