In ciuda simplităţii sale, acest fel de mâncare vă va cuceri imediat. Prepararea se rezumă la câţiva cartofi mici, zdrobiţi într-un strat neted şi copţi in cuptor
Drob de cartofi
PrinteazaDrob de cartofi din: oua, zahar, ulei, lapte acru, gris, faina alba, malai grisat, pesmet, praf de copt stins cu lamaie.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 cană zahăr
- 7 linguri ulei
- 1 l lapte acru (sau iaurt)
- 1 cană griş
- 1 cană făină albă
- 1 cană mălai grişat
- pesmet
- 1 praf de copt stins cu lămâie
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron ouăle şi zahărul şi le freci cu o lingură de lemn până obţii o cremă.
Adaugi treptat câte o lingură de ulei, apoi grişul, făina şi mălaiul. Subţiezi compoziţia cu lapte şi la urmă adaugi praful de copt.
Această compoziţie o torni în două tăviţe de chec unse cu margarină şi tapetate cu pesmet, le dai la cuptorul încălzit şi le coci circa 45 de minute.
După ce scoţi tăvile din cuptor, le laşi la răcorit circa 5 minute, apoi cu un cuţit desprinzi conţinutul de tavă şi îl răstorni pe un suport de lemn.
Il tai felii şi îl mănânci cald, cu smântână. Este delicios şi apreciat de toţi cei care l-au încercat.
Poftă bună!
poate iti place si:
Cartofi fierbinti zdrobiti
Drob de cartofi cu şvaiţer
Drob de cartofi cu şvaiţer din: cartofi, branza de vaci, branza telemea, oua, morcov, morcovi baby, svaiter, busuioc verde, patrunjel, praz, sare, piper, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g branza de vaci 200 g branza telemea 3 oua un morcov 300 g morocovi baby 300 g svaiter 4 fire de busuioc […]
Pofta buna!
Cum o fi drobul de cartofi?