Drob cu ardei gras
PrinteazaDrob cu ardei gras din: carne tocata de pui, ardei grasi, orez, usturoi, ceapa, smantana, oua, ulei, piper si sare.
- 500 g carne tocata de pui
- 2 ardei grasi rosii
- 3 linguri cu orez
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 100 ml smantana
- 4 oua
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spală orezul, pune-l la fiert zece minute, apoi scurge-l. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în puţin ulei. Curăţă şi taie în cubuleţe fine ardeii graşi şi căleşte-i alături de ceapă până ce se înmoaie, apoi stinge focul şi pune usturoiul pisat.
Amestecă tocătura de legume cu orezul, carnea, smântână şi ouăle bine bătute, adaugă un praf de sare şi unul de piper. Unge o tavă de cozonac cu ulei, tapeteaz-o cu făină şi pune amestecul de drob. Dă la cuptor 30-40 de minute. Verifică dacă s-a închegat folosind o scobitoare.
Drob cu ardei gras
Pofta buna!