Drob cu cartofi

Printeaza

Drob cu cartofi din: cartofi, fasole cu chili, ceapa, usturoi, ulei, ficat de miel, pulpa de miel, rosii decojite, piper, sare, chimen, unt, nucsoara.

Ingrediente: Drob_cu_cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 250 g boabe de fasole cu chili
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 g ficat de miel
  • 300 g pulpa de miel
  • 400 g rosii decojite
  • piper, sare
  • 2 lingurite chimen
  • 4 linguri unt
  • nucsoara

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare, cu capac, 15-20 minute. Se toaca impreuna ficatul si carnea de miel. Se scurg boabele de fasole. Se incinge uleiul si se prajeste carnea. Se adauga ceapa si usturoiul tocate si se prajesc, se adauga rosiile, sare, piper si chimen.

Se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi se adauga boabele de fasole si se lasa sa mai fiarba inca 10 minute.

Se incinge cuptorul la 220 °C. Se scurg cartofii si se paseaza cu 2 linguri unt; se adauga sare, piper si nucsoara. Compozitia de carne se asaza intr-o forma de sufleu unsa si se repartizeaza deasupra piureul.

Se presara 2 linguri de fulgi de unt rece si inca putin chimen. Se coace la cuptor 20 minute.

Drob cu cartofi

Drob_cu_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.