Drob cu ficat de pasare

Printeaza

Drob cu ficat de pasare din: oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume, ulei, praf de copt, faina si otet.

Ingrediente:Drob cu ficat de pasare

  • 5 oua
  • 1 kg ficat de pasare
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 bucati de praz
  • 6 catei de usturoi
  • condimente
  • sare
  • piper
  • concentrat de legume
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita otet

 

Mod de preparare:

Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli şi îi pui la fiert timp de 30 de minute, la foc potrivit, apoi îi laşi la răcorit pe un platou. Speli verdeţurile, le toci mărunt şi le aşezi într-un vas mai mare.

Ficăţeii, usturoiul curăţat şi prazul le dai prin maşina de tocat carne, le pui peste verdeţurile tocate mărunt şi omogenizezi.

Baţi spumă 4 ouă şi le încorporezi în amestecul cu ficăţei. Adaugi făina, condimente, praful de copt stins cu puţin oţet şi amesteci până obţii o pastă omogenă. încălzeşti cuptorul 10 minute.

Aşezi amestecul de drob într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi îl nivelezi cu do­sul unei linguri.

Separat, baţi un ou şi ungi cu o pensulă toată suprafaţa preparatului. Presari deasupra drobului verdeaţa, apoi îl introduci în cuptorul încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.