Drob cu marar si patrunjel verde
PrinteazaDrob cu marar si patrunjel verde din: organe de miel, carne de miel, marar, patrunjel, oua, ceapa, ulei, sare, piper.
- organele de la un miel (ficatul, rinichii, plămânii, inima)
- 250 g carne de miel
- 400 g mărar şi pătrunjel verde
- 400 g ceapă şi usturoi verde
- ouă (câte 8 ouă pentru 1 kg de compoziţie)
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- prapure
Mod de preparare:
Organele şi carnea se taie cuburi mari şi se călesc în tigaie cu ulei de floarea-soarelui, sare şi piper. Apoi se dau deoparte şi se lasă la scurs.
25% din compoziţia de carne se taie cuburi mici, iar restul se dă prin maşina de tocat. Ceapa şi usturoiul verde se toacă mărunt şi se prăjesc în tigaia în care am călit organele.
Lăsaţi să se evapore toată apa din tigaie. Mărarul şi pătrunjelul se toacă fin. Toate se amestecă bine.
Pentru fiecare kilogram de compoziţie se amestecă câte 8 ouă bătute bine. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă compoziţiei de carne care se înveleşte apoi într-un prapure.
Se dă la cuptor la 140°C, pentru 50 de minute. Se serveşte rece, opţional, cu muştar alături.
Pofta buna!