Drob cu sparanghel
PrinteazaDrob cu sparanghel din: pate de porc, oua, sparanghel, ceapa, ardei, unt, verdeata, faina, ulei, sare, piper.
- 600 g pate de ficat de porc
- 8 ouă
- 6 fire de sparanghel
- 2 cepe
- 1 ardei gras roşu
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de mărar verde
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu făină
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în 2 linguri cu ulei. Amestecă într-un castron pateul cu ceapa călită şi răcită, 4 ouă crude, 1 lingură cu apă, 2 linguri cu ulei şi verdeaţa tocată foarte mărunt.
La final, adaugă jumătate din sparanghelul fiert şi tăiat şi ardeiul gras mărunţit. Potriveşte de sare şi piper.
Unge o formă de chec cu unt şi tapeteaz-o cu făină. Toarnă jumătate din compoziţie, pune în mijlocul ei 2 ouă fierte şi curăţate, după care adaugă restul de compoziţie. Aranjează frumos partea de deasupca drobului şi toarnă cele 2 ouă bătute bine.
Dă la cuptorul încins timp de 20 de minute, până prinde o crustă aurie.
Pofta buna!