Drob cu urzici si ceapa
PrinteazaDrob cu urzici si ceapa din: urzici, ceapa, ulei, faina, oua, gris, sare, piper.
- 750 g urzici
- sare
- 2-3 linguri ulei
- 10 fire ceapă
- 1 lingură făină
- 3 oua
- 2 linguri de griş
- 150 g caşcaval
Mod de preparare:
Se spală 750 g urzici. Se fierb în apă clocotită cu sare, la foc viu, apoi se scurg şi se toacă mărunt. Se înăbuşă în 2-3 linguri ulei si 10 fire ceapă verde tocată mărunt.
Se freacă 1 lingură ulei cu 1 lingură de făină şi se adaugă treptat urzicile. Se pun la fiert, la foc mic.
Se lasă apoi compoziţia să se răcească, se adaugă treptat 3 ouă crude bătute, ceapa înăbuşită, 2 linguri de griş şi 150 g caşcaval ras şi se potriveşte de sare şi piper.
Se prepară foaia de tăieţei din 1 ou, 1 lingură apă şi 1 vârf de cuţit sare şi faina.
Se tapetează cu ea o cratiţă, se lasă mai lungă pe margini, se pune compoziţia, se aşază 5 ouă fierte tari şi se acoperă cu foaia de tăieţei de pe margini.
Se dă la cuptor.
Pofta buna!