Brânza Paneer – este o brânză proaspătă, nelipicioasă, originară din subcontinentul indian. Este un ingredient esențial în multe preparate tradiționale indiene și este apreciată pentru textura sa fermă și gustul său neutru, care absoarbe cu ușurință aromele condimentelor și sosurilor. Istoria Brânzei Paneer Brânza Paneer are o istorie îndelungată în India, fiind menționată în texte […]
Drob de ficatei cu verdeturi
PrinteazaDrob de ficatei cu verdeturi din: ficatei, pulpe de pui, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, ardei, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ficăţei de pui
- 2 pulpe dezosate de pui
- 5 ouă
- 2-3 fire de ceapă verde
- câteva fire de usturoi verde
- câte 1 legătură pătrunjel şi mărar
- ardei gras roşu
- 5 linguri ulei
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Drob de ficatei cu verdeturi: Fierbi în vase diferite pulpele şi ficăţeii, întrucât au timp de fierbere diferit: ficăţeii fierb în 10-15 minute, în timp ce pulpele se înmoaie bine după 40-45 de minute.
Speli verdeţurile şi, după caz, le cureţi şi apoi le toci fin. Speli ardeiul, îl cureţi şi îl tai cubuleţe.
Baţi ouăle cu puţină sare şi piper după gust. într-un bol mare, amesteci verdeţurile, carnea scursă, răcită şi tăiată cubuleţe, ouăle, ardeiul şi uleiul. Sărezi şi condimentezi compoziţia după gust.
Intr-o formă pentru chec tapetată cu hârtie de copt, torni amestecul şi îl coci în cuptorul preîncălzit la 200 °C, pentru 30-40 de minute.
Laşi drobul să se răcească în formă. îl tai în felii groase de 1 1/2-2 cm şi îl consumi alături de felii de ridichi, ceapă verde şi măsline.
Ardei Umpluți cu Morcov și Țelină
Ardei Umpluți cu Morcov și Țelină – Murături Crocante – Ardeii umpluți cu morcov și țelină, conservați sub formă de murături, sunt o alegere excelentă pentru a adăuga prospețime și savoare meselor tale de iarnă. Această rețetă simplă și delicioasă combină dulceața morcovilor cu aroma intensă a țelinei, creând murături crocante și pline de vitamine. […]
Pofta buna!