Drob de ghebe cu ouă de prepeliţă
PrinteazaDrob de ghebe cu ouă de prepeliţă din: ghebe, oua de prepelita, praz, ardei, morcovi, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 700 g ghebe
- 25 oua de prepelita
- 1 praz
- 3 ardei galbeni
- 3 adei capia
- 4 morcovi fierti
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi 5 ouă de prepeliţă. Cureţi ghebele, le speli în mai multe ape şi le fierbi în apă cu sare.
Scurgi ciupercile fierte şi le tai în cubuleţe.
Speli legumele, le cureţi şi le tai mărunt. într-o tigaie cu ulei încins, căleşti timp de câteva minute ghebele, până când nu mai lasă apă, apoi le laşi să se răcească.
Amesteci într-un bol ghebele, legumele, ouăle de prepeliţă rămase, sare şi piper după gust.
Intr-o tavă pentru chec, tapetată cu hârtie de copt, pui uniform V2 din amestecul de mai sus.
Aşezi un şir de ouă de prepeliţă fierte şi acoperi cu restul de amestec.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru aproximativ 40-45 de minute.
După ce s-a răcit, tai drobul în felii.
Drob de ghebe cu ouă de prepeliţă
Pofta buna!