Drob de ghebe cu ouă de prepeliţă

Printeaza

Drob de ghebe cu ouă de prepeliţă din: ghebe, oua de prepelita, praz, ardei, morcovi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 700 g ghebe
  • 25 oua de prepelita
  • 1 praz
  • 3 ardei galbeni
  • 3 adei capia
  • 4 morcovi fierti
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi 5 ouă de prepeliţă. Cureţi ghebele, le speli în mai multe ape şi le fierbi în apă cu sare.

Scurgi ciu­percile fierte şi le tai în cubuleţe.

Speli legumele, le cureţi şi le tai mărunt. într-o tiga­ie cu ulei încins, căleşti timp de câteva minute ghebele, până când nu mai lasă apă, apoi le laşi să se răcească.

Amesteci într-un bol ghebele, legumele, ouăle de prepeliţă rămase, sare şi piper după gust.

Intr-o tavă pentru chec, tapetată cu hârtie de copt, pui uniform V2 din ameste­cul de mai sus.

Aşezi un şir de ouă de prepeliţă fierte şi acoperi cu restul de amestec.

Introduci tava în cupto­rul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru aproxima­tiv 40-45 de minute.

După ce s-a răcit, tai drobul în felii.

 

Drob de ghebe cu ouă de prepeliţă

Drob_de_ghebe_cu_oua_de_prepelita

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.