Drob de hribi
PrinteazaDrob de hribi din: foi de placinta, hribi, ceapa verde, ulei, marar, patrunjel verde, oua, sare si piper.
- 500 g foi de placinte
- 1 kg hribi
- 1 legatura ceapa verde
- 250 ml ulei
- faina
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi hribii în mai multe ape şi scurgeţi-i bine. Tocaţi-i mărunt şi căliţi-i puţin în ulei. Adăugaţi mărar şi pătrunjel tăiat mărunt, de asemenea ceapa verde tocată mărunt. Ţineţi vasul la foc potrivit până când scade apa lăstă de ciuperci. Apoi adăugaţi făina dizolvată în apă şi mai lăsaţi la foc 5 minute, amestecând mereu ca să nu se prindă de vas.
Condimentaţi amestecul, după plac şi lăsaţi-l la răcit iar apoi adaugati ouale. Ungeţi foile de plăcintă cu ulei şi aşezaţi trei sferturi din ele într-o tavă, în aşa fel încât marginile foii să poată acoperi umplutura. Aşezaţi umplutura în strat uniform, şi acoperiţi cu marginile foii. Peste acestea puneţi foile păstrate, stropite bine cu ulei.
Puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit, şi scoateţi drobul când este rumenit uniform. Se serveşte cald sau rece, după preferinţe. Când este rece se taie mai uşor. Puteţi înlocui foaia de plăcintă cu o foaie subţire de tăiţei făcută în casă.
Drob de hribi
Pofta buna!
Ati scris reteta fara sa fiti atenti la de talii ouale sunt trecute pentru drob dar acolo au si ramas ,faina nu e nicaeri dar a aparut
aveti dreptate! ne cerem scuze si va multumim frumos pentru observatie!