Drob de linte rosie cu cascaval
PrinteazaDrob de linte rosie cu cascaval din: linte, oua, cascaval, ceapa, usturoi, ulei, sare, patrunjel.
- 1 cutie cu linte
- 200 g caşcaval
- 10 ouă
- 1 legătură ceapă
- 2 fire usturoi
- 3 legături mărar
- 2 legături pătrunjel
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se scurg boabele de linte, se clătesc cu apă rece, se pasează cu blenderul. Se adaugă ceapă şi usturoi tăiate mărunt, caşcavalul ras, verdeaţa tăiată mărunt, sare, piper, ulei şi 4 ouă bătute.
In tăvi mici tapetate cu hârtie de copt, se aşază câte 2-3 linguri de linte. Pe mijloc se pun câte 3 ouă fierte tari, se acoperă cu restul de linte, se nivelează suprafaţa şi se dă la cuptor, la foc mic cca 1 oră sau până începe să se desprindă de margini.
Pofta buna!