Drob de miel cu cascaval
PrinteazaDrob de miel cu cascaval din: organe de miel, apa, otet, ceapa, usturoi, oua, patrunjel, marar, sare, oua, piper, cascaval, ridichi.
- organe de miel (splină, ficat, rinichi, plămăni, inimă)
- apă
- otet
- 6-7 fire ceapă verde
- 4 fire usturoi verde
- 3-4 ouă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- ouă fierte
- cascaval şi ridichi roşii, pentru decor
Mod de preparare:
Speli organele, le tai bucăţi, le cureti bine şi le laşi 20 de minute în apă rece cu otet (trei părti apă, o parte oţet). Le pui la fiert în apă rece, fără sare, 30 de minute.
Scoţi organele, le laşi la răcit şi le dai prin maşina de tocat împreună cu toate ingredientele (mai puţin ouăle). Potriveşti de sare şi piper.
Separat, baţi ouăle şi le amesteci în tocătură. Dacă amestecul este fărâmicios, adaugi 2-3 linguri de smântână sau încă un ou.
Pui compoziţia într-o tavă dreptunghiulară sau, dacă vrei să obţii o prezentare deosebită, poţi coace drobul într-o tavă pentru brioşe.
In fiecare formă pui puţin din amestecul de drob, apoi un ou fiert şi aduni carnea în jurul oului. Dai totul la cuptor 50 de minute.
Spre final, razi caşcaval, iar la servire poţi pune şi câteva rondele de ridichi pe fiecare bucată.
Drob de miel cu cascaval
Pofta buna!