Drob de miel cu ceapa verde si patrunjel
PrinteazaDrob de miel cu ceapa verde si patrunjel: carne de miel, ficat, rinichi, plamani, inima, oua, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, prapure de miel, ulei.
Ingrediente:
- 1/2 kg carne macra de miel
- 1 ficat
- 2 rinichi
- 2 plamani
- inima
- 3 oua
- 4 legaturi de ceapa verde
- 2 legaturi de patrunjel verde tocat
- sare
- piper
- prapurele de miel
- 1 ceasca ulei
Mod de preparare:
Se fierbe carnea de miel separat, se taie bucatele foarte mici si se amesteca cu maruntaiele de miel fierte, spalate in apa rece si tocate cu masina de tocat.
Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga peste ceapa si verdeata tocate marunt si calite putin in ulei. Se adauga si ouale batute bine.
Prapurul se pune intr-o tava unsa bine, cu marginile iesite afara din forma. In prapur se pune amestecul facut mai inainte. Tava se da la cuptor si se coace la foc potrivit.
Cand s-a rumenit usor, este gata. Se scoate din tava si se serveste rece, taiat felii, asezate pe frunze de salata verde.
Daca organele de miel sunt prea mici, se poate completa cu pipote si ficatel de pui.
Pofta buna!