Drob de miel cu gris
PrinteazaDrob de miel cu gris
- măruntaiele de la un miel (pentru a obţine o cantitate mai mare, poţi adăuga şi ficat de pasăre)
- 5-6 albuşuri
- 2 legături de ceapă verde
- 2 legături de mărar
- 1-2 legături de pătrunjel
- 2 linguri griş
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pui la fiert măruntaiele şi le laşi să dea un clocot. Apoi le strecori şi, după ce s-au răcit, le dai prin maşina de tocat. Toci mărunt verdeaţa, baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în restul de ingrediente amestecând uşor.
Tapetezi o tavă de cozonac cu ulei din belşug şi torni compoziţia, presând uşor. Ungi şi pe deasupra cu puţin ulei şi dai la cuptor, la foc potrivit. Il tai felii şi îl aşezi pe platou, pe frunze de salată verde.
Poftă bună!
Cel mai bun e drobul de miel.