Drob de miel cu ou
PrinteazaDrob de miel cu ou din: morcovi, unt, zahar, chifla, ceapa verde, patrunjel verde, organe de miel, oua si condimente.
- 4 morcovi
- 1 lingurita unt
- 1 lingurita zahar
- 1 chifla veche de-o zi
- 1 legatura ceapa verde
- 2 legaturi patrunjel verde
- 800 g organe de miel (ficat, plamani, splina)
- 2 oua crude
- 2 oua fierte
- amestec de condimente pentru miel
Mod de preparare:
Se curăță morcovii și se fierb în 500 ml de apă cu unt și zahăr cca 15 min. Se scot și se lasă să se scurgă. Se fierb separat organele de miel în apă cu sare și se ia temeinic spuma. Se scot apoi organele din apa în care au fiert, se lasă să se răcească și se dau prin mașina de tocat.
Se înmoaie chifla în apă călduță și se stoarce. Se amestecă împreună cu 2 linguri de pătrunjel tocat, organele tocate, 1 ou, ceapă și usturoi tocate, precum și condimentele pentru miel. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se unge o formă de cozonac. Se așază jumătate din compoziția de drob, apoi ouăle fierte decojite și morcovii. Se acoperă cu restul de compoziție de drob, se unge cu ou bătut și se coace 60 min.
Drob de miel cu ou
Pofta buna!