Drob de miel cu tarhon si ienibahar

Printeaza

Drob de miel cu tarhon si ienibahar din: marar, oua, ulei de masline, patrunjel, sare, smantana, piper, ficat de miel, plaman de miel, spina de miel, rinichi de miel, franzela, ceapa verde, ianibahar si tarhon.

Ingrediente:Retete_8

  • 1 pumn marar
  • 4 oua
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 pumn patrunjel
  • 1 varf sare
  • 100 ml smantana
  • 1 varf piper
  • 1 ficat miel
  • 1 plamanii
  • 1 buc. splina si rinichii de la miel
  • 100 gr franzela
  • 1 buc. ceapa verde
  • 1 varf ienibahar
  • 1 pumn tarhon

 

Mod de preparare:

Maruntaiele de miel se controleaza cu atentie sa nu aiba fire de par si se spala la jet de apa. Cepa taiata marunt se caleste putin in 6 linguri de ulei, apoi se adauga plamanii taiati in bucati mici , rinichii, condimente si sare lasandu-se la foc mic pana scade apa ce o lasa. Dupa ce s-au racit se trec prin masina de tocat carne impreuna cu ficatul crud si franzela.

La tocatura se adauga smantana , ouale, ceapa verde taiata in felii subtiri, verdeata taiata marunt, si se amesteca bine. Intr-o tava se aseaza prapurul de miel si in el tocatura apoi se aduna marginile astea peste tocatura si se introduce in cuptorul bine incins unde se lasa cam 40 minute dar primele 20 minute la foc incins.

Drobul se lasa la racit in vasul in care s-a copt si se serveste rece impreuna cu ceapa verde sau ridichi. Drobul se poate pregati la fel din curcan sau purcel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.