Drob de miel in aluat cu garnitura de legume

Printeaza

Drob de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt si sare.

Ingrediente:Retete_3

  • 500 g maruntaie de miel
  • 2 oua
  • 1 felie de paine
  • 1 lingura smantana
  • verdeata: marar, patrunjel, tarhon, 2 fire de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura untura
  • putin lapte

pentru aluat:

  • 1 ou
  • 150 g faina
  • 1 lingura unt sau untura
  • sare

 

Mod de preparare:

Treci prin maşina de tocat mă­runtaiele de la un miel (inima, ficatul, plămânii) fierte înainte. Adaugi ouăle, puţin miez de pâine înmuiat în lapte, sare, piper, smântână şi verdeaţă multă (mărar, pătrunjel, tarhon), ceapă verde, to-cate toate mărunt.

Laşi compoziţia la o parte şi te apuci de aluat. Faci un aluat fraged dintr-un ou, făină, unt şi sare. Intinzi o foaie ca de tăiţei, o aşezi într-o tavă unsă sau ulei (untură eventual). Pui umplutura într-un strat de grosime egală. Intorci marginile de la foaie, acoperind drobul.

Il ungi cu ou bătut, dai tava ia cuptorul preîncălzit şi coci până se rumeneşte. Serveşti drobul cu salată verde sau cu garnitură de legume. E foarte gustos.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A iesit bun drobul de miel?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.