Drob de miel (varianta)
PrinteazaO reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, marar, smantana, paine, lapte, sare, piper, si pesmet sai prapur de miel.
- maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi)
- 6 oua
- 3 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 2 linguri smantana
- 2 felii de paine
- 1 ceasca lapte
- sare, piper
- pesmet (sau, daca se poate, prapur de miel)
Mod de preparare:
Acesta se curata si se spala foarte bine, se pune in tava de chec cu marginile afara, se pune compozitia de drob peste el si se impacheteaza. Maruntaiele curatate si spalate bine se pun la fiert in apa cu sare. Se curata apa cu spumiera des. Se pun la fiert 3 oua, se fierb tari.
Feliile de paine se inmoaie in lapte, se scurg bine. Ceapa verde, patrunjelul si mararul se toaca marunt.
Maruntaiele fierte bine se lasa sa se raceasca si dupa aceea se dau prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine. Se amesteca cu verdeata tocata. Separat, albusurile de la cele 3 oua ramase se bat spuma.
Galbenusurile se adauga la compozitia facuta mai sus, se sareaza si se pipereaza, la sfarsit se pun si albusurile spuma. Se amesteca si compozitia rezultata se pune intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.
Se da la cuptor pentru 40-45 min. Se scoate din tava si se taie felii dupa ce s-a racit.
Poftă bună!