Drob de nuci

Printeaza

Drob de nuci

Ingrediente:Drob de nuci

  • 300 g nuci măcinate
  • 150 g fulgi de ovăz
  • 150 g fulgi de porumb
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi
  • 200 g brânză de vaci
  • 1 ţelină
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 căpăţână usturoi
  • 4 ouă
  • 1 lingură vegeta
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Ceapa, ardeiul, ţelina se taie mărunt şi se înăbuşă cu puţină apă, ulei şi vegeta. Când s-a răcit bine zarzavatul, se pun gălbe­nuşurile, nuca, fulgii, brânza, usturoiul pisat, verdeaţa tocată fin. Apoi se adaugă albuşurile bătute spumă, amestecând uşor.

Compoziţia se dă la cuptor într-un vas de Jena (ori din teflon sau în tava de la aragaz), în prealabil uns cu ulei şi tapetat cu pesmet, timp de 40-45 de minute. După ce s-a răcit, se taie în bucăţi pătrate şi se serveşte cu piure sau cartofi natur şi salate de sezon.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Arabii parca mai au retete de drob cu nuci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.