Drob de porc cu ceapa
PrinteazaDrob de porc cu ceapa din: maruntaie de porc, ceafa de porc, oua, ceapa, smantana, unt, paine, ulei, sare, piper.
- 3 kg măruntaie de porc (ficat, plămâni, splină, rinichi)
- 300 g ceafă de porc
- 2 ouă
- 3 cepe
- 2 linguri cu smântână
- 2 linguri cu unt
- 2 felii de pâine
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă măruntaiele, după care spală-le şi pune-le la fiert în apă cu un praf de sare. După ce au fiert, scurge-le şi trece-le prin maşina de tocat împreună cu ceafa şi pâine înmuiată în apă şi stoarsă bine. Adaugă ceapa tocată fin şi călită.
Lasă să se răcorească puţin. Toarnă treptat ouăle, bătute bine cu smântână. Compoziţia astfel obţinută toarn-o în tăvi de chec unse cu ulei.
Lasă la cuptor, la foc mediu, până capătă crustă.
Pofta buna!