Drob de pui cu ciuperci si verdeata
PrinteazaDrob de pui cu ciuperci si verdeata din: pui, franzela inmuiata in lapte, oua, ciuperci, unt, ceapa, vin, verdeata, sare, piper si ulei.
- 1 pui mare (1,500 kg)
- 3 felii franzela inmuiata in lapte
- 5 oua
- 300 g ciuperci
- 100 g unt
- 2 cepe
- 200 ml vin
- verdeata
- sare
- piper
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli puiul, îl tai longitudinal pe spate, cu un cuţit şi îi desprinzi pielea cât mai întreagă. Scoţi carnea de pe oase şi o treci prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată şi ceapa. Apoi o amesteci cu ouăle, ciupercile călite în unt, verdeaţa tocată, sarea şi piperul.
Cu această compoziţie umpli pielea de pui, o coşi şi aşezi drobul într-o tavă unsă cu ulei. Adaugi o ceşcuţă cu apă şi vinul. Dai la cuptor şi laşi până se rumeneşte pielea în care ai pus umplutura. Din când în când, stropeşti drobul cu sosul din tavă.
Poţi prepara drobul şi fără ciuperci. Când îl aşezi pe platou, alături de drobul de pui poţi aranja câteva roşii, ceapă verde şi salată verde.
Drob de pui cu ciuperci si verdeata
Pofta buna!