Drob de pui cu ficat si verdeata
PrinteazaDrob de pui cu ficat si verdeata din: piept de pui, ficăţei de pui, oua, unt, foi de dafin, boabe de piper, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, arome dupa gust, sare, piper, prapur
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 500 g ficăţei de pui
- 12 ouă
- 150 g unt
- 3-4 foi de dafin
- 10 g boabe de piper
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături mărar
- 2 legături pătrunjel
- 60 g pesmet
- arome după gust
- sare
- piper
- 1 prapur
Mod de preparare:
Pui ficăţeii la fiert în apă cu sare, foi de dafin şi piper. Speli şi tai în bucăţi mari pieptul de pui, şi îl laşi să fiarbă 25 de minute. Fierbi tare 5 ouă, apoi le tai în jumătăţi.
Tai ceapa verde şi pătrunjelul mărunt. Toci mărunt şi ficăţeii şi carnea şi le amesteci cu 7 ouă bătute bine, cu unt, sare, piper şi verdeaţă, după gust.
Intinzi bine prapurul în tavă, ungi cu unt şi tapetezi cu pesmet.
Torni jumătate de compoziţie, aşezi jumătăţile de ouă şi acoperi cu restul de compoziţie, întinzi prapurul şi deasupra ungi cu unt.
Il coci timp de 30-35 de minute. Când este gata, îl laşi să se mai răcească, după care îl porţionezi şi îl poţi servi.
Pofta buna!