Drob de scoici
PrinteazaDrob de scoici din: carne de scoici, ceapa, orez, patrunjel, marar, bulion, oua, piper, sare, ulei.
- un kg carne de scoici
- 3 cepe mari
- 250 g orez
- o legătură pătrunjel
- o legătură mărar
- 2 linguri bulion
- 3 ouă
- piper boabe şi pisat
- sare
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Se fierb 30 de minute scoicile bine curăţate, în apă sărată în care s-au adăugat câteva boabe de piper şi o ceapă curăţată şi tăiată sferturi. Carnea de scoici se scurge apoi şi se trece prin maşina de tocat.
Se curăţă ceapa rămasă, se toacă şi se căleşte în 3 linguri de ulei. Se toarnă orezul spălat peste ceapă, se adaugă apă cât să-l acopere, un praf de sare şi piper, apoi se fierbe. Când orezul este fiert şi bine scăzut, se toarnă 2 linguri de bulion.
Amestecul de orez şi ceapă se adaugă peste scoicile date prin maşina de tocat, combinând totul cu verdeaţa tocată mărunt, ouăle, sare şi piper. Se amestecă bine întreaga compoziţie, se toarnă într-o tavă în care s-a aşternut hârtie de copt şi se coace până când se rumeneşte.
Drobul se porţionează rece pentru ca feliile să nu se sfărâme.
Pofta buna!