Drob de vinete condimentat
PrinteazaDrob de vinete
- 1,5 kg vinete
- 5 linguri gris
- 4 cepe mari
- 1 căpăţână usturoi
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- 1 lingură vegeta
- 4 ouă
- condimente
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă (în zebră), se taie cubuleţe şi se pun în apa clocotită cu sare până se înmoaie, apoi se scurg de zeamă. Separat se taie ceapa mărunt şi se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta.
Usturoiul se taie feliuţe subţiri, mărarul şi pătrunjelul se toacă mărunt şi se amestecă cu toate ingredientele, inclusiv cu ouăle care se bat, separând albuşul de gălbenuş. Drobul se poate pune în tăvi de diferite forme, în care s-a aşezat o hârtie pentru copt.
Se dă la cuptor, la foc potrivit, 40-45 de minute. Drobul este gata atunci când se rumeneşte frumos.
Poftă bună!
Pentru mine drobul e tot ala cu carne de miel