Drob de vinete cu cascaval
PrinteazaDrob de vinete cu cascaval
- 1 kg de vinete
- 1 lingură griş
- 200 g caşcaval ras
- 5 ouă
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Cureţi vinetele, le tai cuburi şi le pui în apă clocotită cu sare pentru 4-5 minute. După opărire le scurgi bine, bine şi-ţi pregăteşti un vas de lut sau orice alt vas pe care-l ungi cu unt.
Vinetele le presari cu griş şi în cratiţă vei pune jumătate de cantitate de vinete, jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi, pe urmă, iarăşi vinete şi caşcaval. Baţi 5 ouă spumă, toci legătura de pătrunjel şi o amesteci cu ouăle, pui sare şi piper după gust şi torni totul peste vinete.
Dai la cuptor pentru circa 45 de minute, după care scoţi vasul şi aşezi pe deasupra roşii tăiate felii şi încă un pic de caşcaval. Mai dai vasul pentru 10-15 minute la cuptor şi gata!
Pofta buna!
A iesit bun drobul de vinete?