Drob de vinete cu sos

Printeaza

Drob de vinete cu sos din: vinete, ficatei, ceapa, ulei, ardei, pesmet, oua, faina, prune, visine, zahar, lapte, margarina.

Ingrediente:Drob de vinete cu peste

Drob:

  • 2 vinete
  • 300 g ficăţei de pui
  • 2 cepe uscate
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 linguri ulei
  • 2 ardei graşi
  • 5 linguri pesmet
  • 3 ouă
  • 2 linguri făină
  • mărar şi pătrunjel verde

Sos:

  • 200 g prune
  • 200 g vişine din compot
  • 1 lingură zahăr
  • scorţişoară
  • 3 cuişoare
  • 50 g praf de budincă
  • 200 ml lapte
  • 1 linguriţă margarină
  • sare

 

Mod de preparare:

Se decojesc vinetele, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Ficăţeii se curăţă de pieliţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Se strecoară şi se scurg. Se călesc ceapa tocată şi cubuleţele de ardei.

Se lasă să se răcească.

Vinetele scurse se zdrobesc cu furculiţa, iar ficăţeii se taie cubuleţe. Se adaugă ouăle bătute, pesmetul, făina, se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă verdeaţă.

Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia pentru drob, se unge cu oul rămas şi se pune în cuptorul preîncălzit la 180°C, până se rumeneşte bine. Se lasă la răcit şi se serveşte tăiat felii.

Se curăţă fructele de sâmburi şi se pun la foc cu zahăr, sare şi puţină apă. Se lasă câteva minute, se adaugă mirodenii, apoi praful de budincă dizolvat în lapte. Se lasă până se îngroaşă supa şi se adaugă margarina.

Se serveşte cu drobul tăiat felii şi cartofi prăjiţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.