Drob de vinete
PrinteazaDrob de vinete
- 2 kg vinete
- 5 linguri griş
- 5 ouă
- 3-4 cepe
- 2 legături de mărar
- 2 legaturi de pătrunjel
- 200 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi vinetele de coajă şi le tai cubuleţe. într-o oală cu 2 l de apă clocotită şi 1 linguriţă de sare, vei pune vinetele şi le fierbi 10 minute. După ce au fiert, le laşi într-o strecurătoare.
Când vinetele s-au scurs toci ceapa şi o căleşti , puţin. După aceea adaugi vinetele. Baţi ouăle şi le pui peste vinete, adaugi grisul, verdeaţa, sarea şi piperul după gust. Incingi cuptorul, ungi o tavă cu ulei şi o tapetezi cu făină.
Răstorni compoziţia şi pe deasupra mai presari puţină făină ca să se lege mai bine. O dai la cuptor pentru 45 de minute şi o serveşti rece.
Drob de vinete
Pofta buna!