Retete arabesti: Drob de vita cu nuci
PrinteazaDrob de vita cu nuci din: carne de vita, nuca, fistic, pesmet, usturoi, oua, faina, otet, apa, ulei, sare, piper.
- 1 kg carne macră de vită
- 1/2 pahar nucă pisată
- 1/2 pahar fistic pisat
- 4 linguri pesmet
- 7 căţei usturoi pisat
- 2 ouă
- 1 pahar făină de grâu
- 2 pahare oţet
- 4 pahare apă
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat, se ameştecă, frământându-se bine cu pesmetul, oul, sarea, piperul şi usturoiul. Se împarte compoziţia în trei părţi, fiecare rulându-se cu sucitorul pe un blat de lemn, pe care s-a presărat în prealabil faină.
Pe prima foaie obţinută se presară fisticul măcinat. Se pune deasupra cea de a doua foaie şi se presară nucă pisată. Se pune deasupra cea de a treia foaie şi se presează uşor cu mâna. Se rulează şi se taie batonul obţinut în mai multe bucăţi, care se tăvălesc prin făină, ou şi pesmet, după care se pun la prăjit în ulei.
Când s-au rumenit, se transferă într-un vas în care fierbe un amestec de oţet cu apă (proporţia unu la doi). Se lasă la foc potrivit până când au fiert. Se scot, se presează uşor cu mâna şi se taie rondele.
Pofta buna!