Drob de vita si porc cu oua

Printeaza

Drob de vita si porc cu oua din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, ciuperci, ficat de pui, oua, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper.

Ingrediente:Drob_de_vita_si_porc_cu_oua

  • 500 g carne tocată de porc
  • 500 g carne tocată de vită
  • 500 g ciuperci
  • 500 g ficat de pui
  • 8 ouă pentru fiert
  • 2 ouă crude
  • 1 ou bătut
  • 5 legături de ceapă verde
  • 5 legături de usturoi verde
  • 1 legătură de patrunjel verde
  • 1 legătură de marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cele 8 ouă se fierb tari. După ce au fiert, se mai lasă în apă rece timp de 15 minute. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Se toacă verdeața și usturoiul și se amestecă într-un bol împreună cu ceapa. Ficatul de pui se spală, se curăță de pielițe și se fierbe în apă cu sare.

După ce a fiert, se dă prin mașina de tocat carne și se omogenizează într-un castron cu cele două feluri de carne tocată, cu ouăle crude și cu amestecul de verdeață. Se unge o formă de cozonac cu unt sau ulei, se tapetează cu făină și se pune drobul în două straturi, iar la mijloc vom pune în șir, de-a lungul formei, ouăle fierte.

Se presează deasupra ultimul strat de carne, nivelându-se bine cu o spatulă. Când se va tăia drobul, se va vedea câte o felie de ou în secțiune. Se dă forma la cuptor, la foc mic, timp de 50 de minute. După 40 de minute, deasupra se poate unge cu ou bătut pentru a face crustă și se mai lasă 10 – 15 minute.

Drob de vita si porc cu oua

Drob_de_vita_si_porc_cu_oua

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.