Drob de vitel

Printeaza

Drob de vitel din: maruntaie de vitel, rosii, slanina, telina, ceapa, morcov, vin alb, dafin, supa, unt, ulei de masline, sare si piper.

Drob de vitel

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg măruntaie de viţel
  • 500 g roşii cojite
  • 100 g slănină neafumată
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 1 mor­cov
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2-3 foi de dafin
  • supă
  • 100 g unt
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi foarte bine măruntaiele (ficat, rinichi, inimă, carne) apoi fierbeţi-le în apă clocotită cu sare timp de o jumătate de oră.

Separat, căliţi legumele tocate mărunt în puţin ulei. Adăugaţi tot aici slănina şi câteva foi de dafin. Puneţi, de asemenea, untul, vinul, roşiile decojite, sare şi piper după gust. Scurgeţi măruntaiele de viţel fierte şi puneţi-le în acest sos.

Lăsaţi vasul la foc domol pentru ca sosul să se îngroaşe potrivit. Continuaţi fierberea până când măruntaiele capătă frăge­zime. Din când în când puneţi aici supă astfel ca această compoziţie să nu se lipească de vas.

 

 

Drob de vitel

Drob de vitel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cel mai bun drob asta este, din carne de vitel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.