Drob de vitel
PrinteazaDrob de vitel din: maruntaie de vitel, rosii, slanina, telina, ceapa, morcov, vin alb, dafin, supa, unt, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 1/2 kg măruntaie de viţel
- 500 g roşii cojite
- 100 g slănină neafumată
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pahar cu vin alb
- 2-3 foi de dafin
- supă
- 100 g unt
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi foarte bine măruntaiele (ficat, rinichi, inimă, carne) apoi fierbeţi-le în apă clocotită cu sare timp de o jumătate de oră.
Separat, căliţi legumele tocate mărunt în puţin ulei. Adăugaţi tot aici slănina şi câteva foi de dafin. Puneţi, de asemenea, untul, vinul, roşiile decojite, sare şi piper după gust. Scurgeţi măruntaiele de viţel fierte şi puneţi-le în acest sos.
Lăsaţi vasul la foc domol pentru ca sosul să se îngroaşe potrivit. Continuaţi fierberea până când măruntaiele capătă frăgezime. Din când în când puneţi aici supă astfel ca această compoziţie să nu se lipească de vas.
Drob de vitel
Pofta buna!
Cel mai bun drob asta este, din carne de vitel