Drob de zarzavat

Printeaza

Drob de zarzavat

Ingrediente:Drob de zarzavat

  • 500 g cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 varză mică
  • 3-4 bucheţele conopidă
  • 3 felii de pâine graham
  • 10 linguri nucă
  • 4 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • cimbru
  • 1 lingură vegeta

 

Mod de preparare:

Rădăcinoasele se pun la fiert în apă cu sare, după 10 minute se adaugă cartofii curăţaţi de coajă, varza şi conopida. După ce au fiert, se scurg (zeama se poate folosi la o supă cu tăiţei de casă sau găluşte), se lasă la răcit şi se toacă la fel ca pentru salată „a la russe”.

Pâinea graham se înmoaie în apă sau lapte şi se stoarce. Verdeaţa, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Ouăle se separă şi se bat spumă, apoi se încorporează în compoziţie. Se condimentează cu vegeta şi cimbru.

Compoziţia se pune într-un vas de Jena sau într-o tavă în care s-a pus o hârtie pentru copt, se dă la cuptor 40 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte pe deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.