Drob dietetic
PrinteazaDrob dietetic din: fulgi de soia, ficat, ceapa, unt, marar, faina, sare, piper.
- 150 g fulgi de soia
- 300 g ficat
- 2 cepe
- 50 g unt sau margarina
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură mărar verde
- 1 ou
- 2 linguri cu făină
- sare şi piper
Mod de preparare:
După fierberea fulgilor de soia se vor obţine aproximativ 600 g de granule de soia.
Ficatul se toacă împreună cu ceapa după ce a fost fiert în prealabil timp de 5 minute. Acest amestec se adaugă peste granulele de soia stoarse şi răcite. Se adaugă oul bătut spumă şi verdeaţa tocată mărunt.
Se amestecă bine împreună cu cele 2 linguri cu făină apoi cu untul sau margarina. Se adaugă sare şi piper după gust. Tapetăm o formă cu hârtie de copt sau cu o folie de aluminiu.
Se răstoarnă compoziţia în formă şi apoi se netezeşte cu ajutorul unei linguri înmuiate în puţină apă. Se pune la cuptor la foc moderat timp de 40-50 de minute.
După ce se scoate tava din cuptor se pune la rece şi se serveşte a doua zi.
Pofta buna!