Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

Printeaza

O reteta de Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel din: chifla, ceapa, ulei, ceapa verde, patrunjel, carne de miel, organe de miel, ou, gris, sare si piper.

Ingrediente:Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

  • 1 chiflă veche de-o zi
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe verzi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 400 g carne de miel tocată (sau piept de curcan dezosat şi tocat)
  • 400 g organe de miel tocate (sau carne de viţel tocată)
  • 1 ou
  • 50 g griş
  • sare
  • piper
  • 4 ouă fierte tari

 

Mod de preparare:

Se înmoaie pâinea. Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei. Se spală ceapa verde şi se toacă şi ea. Se toacă pătrunjelul. Se unge o formă de cozonac cu ulei. Se stoarce pâinea; se frământă cu ceapă călită, ceapă verde, pătrun­jel, carne tocată, ou, griş, sare şi piper.

Se aşază în formă jumătate din cantitatea de carne. Se incrustează deasupra ouăle fierte tari, decojite în prealabil; se acoperă cu restul de carne şi se coace drobul la cuptor cca 7080 min. Se răstoar­nă forma şi se serveşte drobul fierbinte sau rece.

Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.