Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel
PrinteazaO reteta de Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel din: chifla, ceapa, ulei, ceapa verde, patrunjel, carne de miel, organe de miel, ou, gris, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 chiflă veche de-o zi
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 2 cepe verzi
- 1 legătură pătrunjel
- 400 g carne de miel tocată (sau piept de curcan dezosat şi tocat)
- 400 g organe de miel tocate (sau carne de viţel tocată)
- 1 ou
- 50 g griş
- sare
- piper
- 4 ouă fierte tari
Mod de preparare:
Se înmoaie pâinea. Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei. Se spală ceapa verde şi se toacă şi ea. Se toacă pătrunjelul. Se unge o formă de cozonac cu ulei. Se stoarce pâinea; se frământă cu ceapă călită, ceapă verde, pătrunjel, carne tocată, ou, griş, sare şi piper.
Se aşază în formă jumătate din cantitatea de carne. Se incrustează deasupra ouăle fierte tari, decojite în prealabil; se acoperă cu restul de carne şi se coace drobul la cuptor cca 7080 min. Se răstoarnă forma şi se serveşte drobul fierbinte sau rece.
Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel
Pofta buna!