Drob din maruntaie de pasare
PrinteazaDrob din maruntaie de pasare din: ficatei de pasare, oua, pipote, ulei, branza, pesmet, ceapa, masline, sare, piper.
- 500 g ficăţei de pasăre
- 10 ouă
- 500 g pipote şi inimi de pasăre
- 150 ml ulei
- 150 g brânză de oaie
- 50 g pesmet
- 200 g ceapă uscată
- 3 legături ceapă verde
- cimbru
- 3 legături mărar
- câteva măsline
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Pune pipotele şi inimile la fiert. Căleşte ceapa, tăiată solzişori. în uleiul rămas, prăjeşte ficăţeii, după care îi sărezi şi piperezi. Dă prin maşina de tocat măruntaiele de pasăre, împreună cu ceapa călită.
Adaugă în tocătura de carne 5 ouă, 2 legături de ceapă verde tocată, 2 legături de mărar tocat. Adaugă sare după gust, condimentează şi omogenizează compoziţia.
Ia o tavă şi tapetez-o cu hârtie de copt unsă cu ulei. Aşază un strat de tocă-tură în tavă – jumătate din cantitate.
Dă brânza pe răzătoarea mică, amestec-o cu 2 ouă, pesmetul şi restul tle ceapă verde şi mărar tocat. Aşază pasta de brânză peste carnea din tavă. Pune şi restul de carne şi nivelează frumos.
Fierbe celelalte 3 ouă (să fie tari), curăţă-le şi aşază-le în şir, pe lun-fc * gime, pe mijlocul tocăturii, pentru ca feliile de drob să fie mai aspectuoase.
Pe lângă ouă, pune câteva măsline.
Dă la cuptor şi lasă 30 de minute la foc potrivit. După ce s-a răcit, aşază drobul pe un platou, pe frunze de salată verde sau de andive, cu ceapă verde şi roşii alături.
Poftă bună!