Drob din piept de pui cu verdeata
PrinteazaDrob din piept de pui cu verdeata din: piept de pui, oua, patrunjel, marar, masline verzi, unt, sare, piper alb, pesmet.
- 500 g piept de pui dezosat
- 5 oua
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 14 masline verzi umplute cu gogosar
- 30 g unt
- sare
- piper alb
- 2 linguri pesmet fin
Mod de preparare:
Speli legăturile de mărar şi pătrunjel şi le toci mărunt. Speli carnea şi o pui la fiert în apă uşor sărată. După ce a fiert, o laşi să se răcească, după care o tai cubuleţe şi o amesteci împreună cu verdeaţa, ouăle bătute, sare şi piper după gust.
Tapetezi cu hârtie de copt o formă de chec de 12×20 cm, o ungi cu unt şi torni 1/2 din amestec.
Aşezi 2 şiruri de măsline verzi umplute cu ardei roşu şi completezi cu restul de amestec. Apeşi cu dosul lingurii, ca să elimini, pe cât posibil, golurile şi să nivelezi suprafaţa.
Presari deasupra pesmet fin. Coci drobul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Când s-a răcit complet, îl scoţi din tavă şi îl tai în felii.
Drob din piept de pui cu verdeata
Pofta buna!