Drob din pipote si ficat

Printeaza

Drob din pipote si ficat din: pipote de pui, inimi de pui, ficat de pasare, oua, ceapa verde, ceapa uscata, patrunjel, marar verde, sare, piper, foi de dafin, ulei, pesmet.

Ingrediente:Drob_din_pipote_si_ficat

  • 1 kg pipote si inimioare de pui
  • 500 g ficat de pasare
  • 10 oua
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe uscate
  • cate 2 legaturi patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • cate 2 linguri ulei si pesmet pentru tapetat tavile

 

Mod de preparare:

Cureţi de pieliţe organele de pasăre, le speli şi le pui la fiert în vase diferite, în apă rece în care ai adăugat foile de dafin şi câte o ceapă curăţată şi crestată în 4.

După ce au fiert, le scurgi şi le treci prin maşina de tocat, prin sita mare sau le toci cu un cuţit.

Fierbi 5 ouă tari, le cureţi şi le tai pe lungime, în jumătate. Cureţi şi toci mărunt ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul.

Intr-un vas, baţi ouăle crude cu puţină sare, apoi le amesteci împreună cu ceapa tocată, mărarul şi pătrunjelul tocat, carnea, sare şi piper după gust.

Ungi şi tapetezi două tăvi mici pentru chec. Pui în fiecare un strat de compoziţie, aşezi pe mijloc, în şir, ouăle fierte şi acoperi cu restul de compoziţie.

Presezi cu dosul lingurii şi torni deasupra ouăle rămase, bătute cu un praf de sare. Coci drobul timp de circa 1/2 oră, la foc mediu.

Drob din pipote si ficat

Drob_din_pipote_si_ficat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.