Drob cu fasole verde în aluat

Printeaza

O reteta de drob de fasole verde in aluat din: carne tocata de miel, fasole verde, ceapa, usturoi, sare, piper, galbenus, lapte, faina, marar, patrunjel, menta, unt, lapte si sare.

Ingrediente:Drob cu fasole verde în aluat

  • 1 kg carne tocata de miel
  • 250 g fasole verde congelata
  • 2 cepe medii
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 20 g faina
  • 1 lingura frunze de marar si patrunjel tocate marunt
  • 1 lingura menta verde tocata marunt
  • unt topit

pentru aluat:

  • 225 g faina
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Aluatul: se cerne faina, se adaugă sare, untul tăiat cubuleţe, oul şi laptele. Se amestecă până ce devine un aluat cu textură fermă. Se lasă să se odihnească 30 de minute la frigider. Intr-o tigaie se căleşte ceapa to­cată, se adaugă carnea tocată şi se rumeneşte bine.

Se scurge grăsimea în exces şi se adaugă usturoiul pisat, sa­rea şi piperul şi se mai lasă pe foc câte­va minute. Apoi se lasă la răcit. Fasolea verde se pune într-un vas cu apă clocotită, se adaugă sare şi se lasă la fiert 5 minute. Se strecoară.

Când carnea e rece, se amestecă cu gălbenuşul, laptele, faina şi cu menta, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt. Se încălzeşte cuptorul. Se unge un vas cu unt se toarnă carnea în strat egal. Se presară deasupra fasolea verde. Se scoate aluatul din frigider şi se întinde din el o foaie de forma vasului de copt.

Se face un capac din aluat peste carne, se fixează bine de marginile vasului pentru a închide ermetic şi la final se unge aluatul cu unt topit. Se lasă la cup­tor 50 de minute sau până ce capacul din aluat este rumen.

Drob cu fasole verde în aluat

Drob cu fasole verde în aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.