Drob marmorat de miel
PrinteazaDrob marmorat de miel din: organe de miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă, limbă), carne macră, prapur de miel, ceapă verde, usturoi verde, mărar şi pătrunjel, ouă, ulei, sare, piper.
- organe de miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă, limbă)
- câteva bucăţi de carne macră
- prapur de miel
- 3 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
- 4 ouă
- 200 ml ule
- 1 lingură sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Cureti şi speli foarte bine organele de miel şi bucata de carne macră. Pui prapurul în apă rece. Fierbi măruntaiele în apă uşor sărată, având grijă să îndepărtezi spuma care se formează.
Când organele sunt fierte, le scurgi şi le laşi să se răcească. Le amesteci împreună cu ceapa şi usturoiul curăţate şi tocate. Treci totul prin maşina de tocat, mai puţin carnea, pe care o tai în cuburi mai mari.
Incorporezi mărarul şi pătrunjelul, tocate mărunt, 3 ouă bătute, sare şi piper după gust şi omogenizezi foarte bine tocătura. Umpli prapurul cu acest amestec şi îi dai formă rotundă.
Il aşezi într-o tavă unsă cu ulei, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute.
Baţi apoi oul rămas, ungi drobul cu el şi îl introduci din nou în cuptor, până se rumeneşte frumos. Porţionezi drobul după ce s-a răcit complet.
Pofta buna!