Drob de miel altfel
PrinteazaDrob de miel altfel din: apa minerala, ulei, ou, faina, sare, maruntaie de miel, piper verde boabe, carne de pui, ceapa verde, marar, patrunjel, usturoi verde, frunze de busuioc, paine, cimbru.
pentru aluat:
pentru umplutura:
- maruntaie de miel (ficat, inima, plamani, rinichi)
- 1 lingurita piper verde boabe
- 4 oua fierte tari
- 500 g carne de pui
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi marar
- 2 legaturi patrunjel
- 1 legatura usturoi verde
- 4 oua
- cateva frunze de busuioc proaspat
- 1 felie paine
- sare
- piper negru
- 1 lingurita cimbru
Mod de preparare:
Speli măruntaiele de miel. Separat, fierbi plămânii tăiaţi. Ţii rinichii în apă cu oţet, cât fierb celelalte măruntaie, apoi îi fierbi cu inima şi ficatul. Dai în clocot, 10 minute şi arunci apa.
Speli carnea şi o tai cubuleţe. Fierbi şi carnea de pui cu puţină sare.
Toată cantitatea de carne o tai bucăţele, iar jumătate din ea o dai prin maşina de tocat.
Amesteci ambele cantităţi, împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, busuiocul şi cimbrul tocate.
Adaugi piperul verde, ouăle crude, bătute şi felia de pâine, înmuiată în apă rece şi stoarsă ulterior.
Condimentezi cu sare şi piper după gust. Amesteci bine toată compoziţia.
Pentru aluat, amesteci într-un bol toate ingredientele până se omogenizează.
Il laşi să se odihnească un sfert de oră în frigider. Apoi îl întinzi cu sucitorul şi îl tai în două.
Aşezi o parte într-un vas termorezistent uns cu ulei şi înţepi cu furculiţa din loc în loc.
Aşezi ouăle fierte şi curăţate de coajă, întregi sau jumătăţi.
Pui întreaga cantitate de carne, iar deasupra aşezi a doua bucată de aluat, pe care, de asemenea, o înţepi cu furculiţa din loc în loc şi o ungi cu oul bătut.
Incingi cuptorul. Lasi la copt 45 de minute, apoi dai la racit. Servesti rece, ca aperitiv.
Drob de miel altfel
Pofta buna!