Drob de miel pentru masa de Paşti
PrinteazaO reteta de drob de miel pentru masa de Paşti din: organe, ceapa verde, usturoi verde, oua, patrunjel, marar, prapure, sare, piper si oua.
- Organele mielului (splină, ficat, rinichi, inimă)
- 6-7 fire de ceapă verde
- 4 fire de usturoi verde
- 3-4 ouă
- o legătură de pătrunjel
- o legătură de mărar
- un prapure
- sare
- piper
- 3-4 ouă fierte
Mod de preparare:
Se spală bine organele în apă rece, se taie bucăţi, se curăţă bine şi se lasă timp de aproape 20 de minute în apă rece cu oţet (3 părţi apă, o parte oţet), apoi se pun la fiert în apă rece fără sare. Se spumuieşte şi se lasă la fiert aproape 30 de minute.
Se scot organele, se lasă la răcit şi se dau prin maşina de tocat împreună cu toate ingredientele (mai puţin ouăle), se portiveşte gustul de sare şi piper. Separat se bat ouăle şi se amestecă în tocătură. Dacă combinaţia este fărâmicioasă se mai poate adăuga smântână, cam două-trei linguri, sau încă un ou.
Prapurele se spală în multe ape, iar dacă vi se pare că are multă grăsime poate fi înlăturată cu ajutorul unui cuţit folosit pe partea care nu taie. Se umple cu compoziţia atfel: prapurele se pune într-o tavă şl se lasă marginile afară, se adaugă amestecul, iar cu marginile se acoperă frumos.
Se dă tava la cuptor la 350 grade pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească şl se scoate din tavă. Se păstrează la frigider acoperit.
Drob de miel pentru masa de Paşti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gusita de miel