Drob de miel cu multa verdeata

Printeaza

O reteta delicioasa de drob de miel cu multa verdeata din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, franzela, lapte, ulei, oua, margarina, otet, sare si piper.

Ingrediente:Drob de miel cu multa verdeata

  • măruntaiele (ficatul, plămânii, rinichii, ini­ma) şi prapurele unui miel •
  • 3 cepe mari
  • câte 4 legături de ceapă verde şi verdeaţă
  • 3 felii de franzelă
  • 100 ml de lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 4-5 ouă
  • 1 lingură de margarină
  • oţet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine prapurul şi lăsaţi-l în apă cu puţin oţet. Spălaţi mărun­taiele în mai multe ape, tăiaţi-le în bucăţele şi fierbeţi-le în apă cu sare.

După ce s-au fiert, tăiaţi-le mărunt cu un cuţit bine ascuţit. 2 Puneţi la înmuiat în lapte miezul de franzelă. Curăţaţi şi spălaţi atât ceapa uscată, cât şi pe cea verde şi tăiaţi-le mă­runt.

Inăbuşiţi ceapa uscată cu 2 linguri ulei şi puţină apă, până devine transparen­tă, apoi lăsaţi-o să se răcească. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri.

Bateţi spumă albuşurile cu puţină sare. Amestecaţi măruntaiele cu pâinea scursă, ceapa, verdeaţa fin tocată, gălbenuşurile, spuma de albuşuri, sarea şi piperul după gust.

Ungeţi cu margarină o tavă sau o formă termorezistentă şi aranjaţi prapurul în tavă. Puneţi compoziţia, nivelaţi-o şi acoperiţi-o cu marginile libere ale prapuru­lui.

Ungeţi prapurul cu uleiul rămas şi daţi preparatul la cuptor, la foc mijlociu, pentru 30 de minute.

Scoateţi drobul din formă după ce s-a răcit. Serviti drobul stropit cu zeamă de lămâie şi asortat cu salată verde.

Drob de miel cu multa verdeata

Drob de miel cu multa verdeata

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • drob de miel cu multa verdeata
  • drob de miel cu verdeata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.