Drob de miel cu ou
PrinteazaO reteta de drob de miel din: organe de miel, lapte, ulei de floarea soarelui, ienibahar, unt, oua, sare grunjoasa, piper si ceapa alba.
- 2 kg organe de miel
- 500 ml lapte dulce
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
- ienibahar
- 200 g unt
- 8 ouă
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 3 cepe albe
Mod de preparare:
Se spală organele de miel în câteva ape, apoi se lasă 1-2 ore în lapte călduţ. între timp, se pun 3 ouă la fiert. Se lasă 7-8 minute pentru că trebuie să fie tari. Se scot organele din lapte, se clătesc şi se pun să fiarbă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se curăţă de spumă de câte ori este nevoie.
Separat, se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt si se căleşte cât să devină lucioasă si uşor transparentă. Se lasă să se răcească. După ce au fiert organele, se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu ceapa, condimentele, ouăle crude şi untul.
Se aranjează jumătate din compoziţie în forma de cozonac tapetată cu hârtie pentru copt. Se pun ouăle fierte de-a lungul tăvii şi se acoperă cu restul de compoziţie. Se coace la 160°C.
Drob de miel cu ou
Pofta buna!