Drob de miel cu praz si ardei gras

Printeaza

Drob de miel cu praz si ardei gras din: măruntaie de la un miel (inimă, ficat, plămâni şi rinichi), crne de miel, oua, ceapa verde, ardei gras rosu, marar, făină, margarină, ulei, sare.

Drob de miel cu praz si ardei gras

Ingrediente:

  • 750 g -1 kg măruntaie de la un miel (inimă, ficat, plămâni şi rinichi)
  • 150 g carne de miel
  • 4 ouă fierte
  • 4 ouă crude
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 fire praz
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură făină
  • 50 g margarină
  • 50 ml ulei
  • sare

Mod de preparare:

Fierbi măruntaiele şi carnea în apă cu sare şi, când s-au răcit, le toci mărunt sau le dai prin maşina de tocat carne.

Căleşti prazul în amestec de ulei şi mar­garină şi-l pui peste carne.

Peste această compoziţie adaugi ardeiul spălat şi tăiat pătrăţele, ceapa tocată, cele 4 ouă crude şi mărarul spălat şi tocat.

Amesteci totul cu sare şi piper.

Ungi o formă de cozonac cu margarină, o tapetezi cu făină şi în ea pui jumătate din compoziţia preparată.

Aşezi cele 4 ouă fierte pe mijloc şi acoperi cu restul de compoziţie.

Dai forma la cuptorul preîncălzit şi coci drobul la foc moderat, timp de 30-40 de minute.

După ce s-a copt, îl poţi consuma cald, dar poate fi consumat şi rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Drob traditional de miel – usor de preparat

Drob traditional de miel din: inima, ficatul si plamanii de la un miel, ceapa, marar, patrunjel, morcov, ceapa verde, radacina de patrunjel, aluat, paine, piper si ulei. Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.       Ingredinte: inima, ficatul si plaminii de […]

 

Drob clasic din miel

Drob clasic din miel din: măruntaie de miel, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, oua, sare, piper. Ingrediente: un kg măruntaie de miel 3 legaturi ceapă verde 3 legaturi usturoi verde 2 legaturi patrunjel 2 legaturi marar 5 oua sare piper   Mod de preparare: Se spală foarte bine de mai multe ori organele în apă rece. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.