Drob de miel

Printeaza

Drob de miel din: prapur, maruntaie de la mie, ceapa verde, marar, patrunjel verde, paine alba, galbenusuri, ou, sare, piper, late si grasime

Ingrediente

  • 1 prapur, maruntaie de la un miel
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • putin miez de paine alba muiat in lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • sare, piper
  • 1 lingura lapte dulce rece sau apa rece
  • 1 lingura grasime

 

Mod de preparare:

Drob de miel : Oparim maruntaiele: inima, ficatul si plamanii (bojocul). Le lasam sa dea cateva clocote, le scoatem pe un fund si, dupa ce s-au racorit, le taiem cu cutitul in bucati mici. Apoi le tocam cu satarul cat se poate de marunt.

Adaugam ceapa verde, mnerar si patrunjel, toate tocate marunt, apoi putin miez de paine alba muiat in lapte, galbenusurile, oul intreg, sare si piper dupa gust. Turnam o lingura de lapte dulce rece (sau apa rece) si amestecam bine.

Intindem pe un fund prapurele, punem in mijloc toata umplutura dandu-i forma rotunda sau lunguiata. Indoim intai partile de la capete peste umplutura, iar dupa aceea, partile laterale.

Incetam putina grasime si asezam drobul cu partea unde se imbina marginile prapurelui in jos. Dam la cuptor si din cand in cand stropim deasupra cu grasimea din tava.

Cand s-a rumenit bine drobul, il scoatem si il servim cu salata verde, piure de cartofi, cartofi prajiti etc.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.