Drob moldovenesc din ficat de pasare cu verdeata

Printeaza

Drob moldovenesc din ficat de pasare cu verdeata din: oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume, ulei, praf de copt.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 1 kg ficat de pasăre
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 bucăţi praz
  • 6 căţei usturoi
  • condimente
  • sare
  • piper
  • concentrat legume
  • 1/4 l ulei
  • 1 plic praf de copt

 

Mod de preparare | Restaurantedelux.ro:

Iei 1 kg ficăţei, îi speli şi îi pui la fiert timp de 30 de minute, la foc potrivit, apoi îi laşi la răcorit pe un platou.

Speli verdeţurile, le toci mărunt şi le aşezi într-un vas mai mare.

Ficăţeii, usturoiul şi prazul le dai prin maşina de tocat carne şi le pui peste verdeţurile tocate mărunt.

Cele 4 ouă le baţi spumă şi le pui peste amestecul cu ficăţei, mai pui făină, condimente, praful de copt stins cu puţin oţet şi amesteci până obţii o pastă omogenă.

Incălzeşti cuptorul cam 10 minute, iar amestecul de drob îl pui într-o tavă unsă cu 1/4 l ulei, pe care o tapetezi cu făină. Apoi pui compoziţia de drob şi o nivelezi cu dosul unei linguri.

Separat, baţi un ou şi ungi oul cu o pensulă pe toată suprafaţă. Pe toată suprafaţa drobului presari verdeaţa şi apoi dai la copt în cuptorul încins.

Când s-a rumenit drobul, laşi tava la răcit, după care răstorni drobul pe un platou.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.