Drob de pui cu bacon si praz
PrinteazaDrob de pui cu bacon si praz din: ficăţei de pui, piept de pui, felii de bacon, ouă, ceapa, morcovi, praz, ulei, mărar, pătrunjel, ceapă verde, usturoi verde, sare, piper alb, cimbru, oregano, margarină sau unt.
Ingrediente:
- 1 kg ficăţei de pui
- 1 piept de pui file
- 150 g felii de bacon subţiri şi lungi
- 10 ouă
- 4 cepe
- 2 morcovi
- 1 fir mai gros de praz
- 100 ml ulei de fioarea-soarelui
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- sare
- piper alb măcinat
- cimbru şi oregano uscate mărunţite
- 1 lingură margarină sau unt pentru tavă
Mod de preparare:
Cureţi ceapa galbenă şi o tai mărunt. Speli ficăţeii şi îi cureţi de pieliţe. Tai pieptul de pui în cuburi.
Căleşti puţin ceapa, apoi adaugi ficăţeii şi pieptul de pui şi continui să le înăbuşi împreună, până când scad.
După ce se răcesc, le treci prin maşina de tocat şi le amesteci împreună cu verdeaţa fin tocată, condimentele, ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt, ouăle bătute şi sare după gust.
Ungi cu unt sau margarină şi tapetezi cu hârtie de copt o tavă mai mare de cozonac sau 2 tăvi mici, de chec.
Tai o bucată de praz lungă cât tava, scoţi foile din mijloc şi introduci doi morcovi subţiri, în prealabil curăţaţi, spălaţi şi opăriţi timp de 1 minut.
Torni în tavă jumătate din compoziţie, aşezi pe lungime prazul umplut şi îl acoperi cu restul din compoziţie, după care nivelezi. Imbraci drobul cu fâşiile lungi şi subţiri de bacon.
Coci drobul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.
Când drobul s-a răcit, îl tai în tavă, cu un cuţit bine ascuţit, în felii de 2-2 % cm.
Serveşti drobul alături de o salată de sezon: salată verde cu ridichi şi ceapă verde, asezonată cu un dressing de iaurt şi muştar.
Drob de pui cu bacon si praz
Pofta buna!